ДСТУ IEC 60335-2-47:2013

ДСТУ IEC 60335-2-47:2013

ПРИЛАДИ ПОБУТОВІ ТА АНАЛОГІЧНІ ЕЛЕКТРИЧНІ БЕЗПЕКА

Частина 2-47. Додаткові вимоги до комерційних електричних готувальних казанів




ІЕС 60335-2-47:2008
HOUSEHOLD AND SIMILAR ELECTRICAL APPLIANCES SAFETY

Part 2-47. Particular requirements for commercial electric boiling pans





БЫТОВЫЕ И АНАЛОГИЧНЫЕ ЭЛЕКТРИЧЕСКИЕ ПРИБОРЫ БЕЗОПАСНОСТЬ

Часть 2-47. Дополнительные требования к коммерческим электрическим готовочным котлам




Загрузити ДСТУ IEC 60335-2-47:2013


 

  1. СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ

Цей розділ частини 1 замінити наступним:

Цей стандарт стосується безпеки електричних комерційних готувальних казанів, що не призначені для побутового та аналогічного використання, номінальна напруга яких не перевищує 250 В для однофазних приладів, що підключені між однією фазою і нейтраллю та 480 В для інших приладів.

Примітка 101. Такі прилади використовують, наприклад, у ресторанах, їдальнях, лікарнях та комерційних підприємствах, таких як пекарні, скотобійні тощо.

Цей стандарт поширюється також на електричні частини приладів, що використовують інші види енергії.

Цей стандарт також враховує, наскільки це застосовно, загальні небезпечні чинники, пред­ставлені такими типами приладів.

Примітка 102. Слід враховувати, що:

  • для приладів, призначених для експлуатації в рухомому транспорті, на борту суден чи літаків може бути необхідним встановлення додаткових вимог;

  • у багатьох країнах додаткові вимоги щодо безпеки встановлюють національні органи охорони здоров'я, національні органи охорони праці, національні органи водопостачання та аналогічні органи;

  • у багатьох країнах додаткові вимоги встановлюють для приладів під тиском.

Примітка 103. Цей стандарт не поширюється на:

  • прилади виключно промислового призначення;

  • прилади, призначені для використання в приміщеннях, де превалюють особливі умови середовища, такі як наявність корозійної та вибухонебезпечної атмосфери (пил, пара або газ);

  • прилади неперервної роботи для поточного виробництва їжі.

  1. НОРМАТИВНІ ПОСИЛАННЯ

  2. Застосовують цей розділ частини 1.ТЕРМІНИ ТА ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТЬ

Застосовують цей розділ частини 1 з такими уточненнями:

  1. .1.4 Доповнення'.

Примітка 101. Номінальна споживана потужність — це сума споживаних потужностей усіх окремих елементів приладу, що можуть бути ввімкнені одночасно; якщо можливо кілька таких комбінацій, то для визначення номінальної споживаної потужності вибирають комбінацію, що дає найбільшу споживану потужність.

  1. .1.9 Заміна:

нормальний режим роботи (normal operation)

Режим роботи приладу за таких умов:

Прилад заповнений водою з температурою (15 ± 5) °С до позначеного рівня.

Прилади з двома або більше програмами роботи працюють за найсуворішою програмою. Крім того, всі органи керування, якими оперує користувач, установлюють і залишають у максимальному положенні до закипання води або до досягнення робочої температури. Після цього органи керуван­ня встановлюють у найменше положення, що підтримує кипіння або робочу температуру. Кришки та ковпаки мають бути на місці та закриті.

Двигуни, що входять до конструкції приладу, працюють у запланований для них спосіб у най- суворіших умовах, очікуваних за нормального використання, з урахуванням інструкцій виробника.

  1. готувальний казан (boiling pan)

Прилад, в якому рідини, які містяться в посудині, нагрівають до точки кипіння, що є частиною процесу готування їжі. Тиск у посудині може перевищувати атмосферний. Посудина може бути фіксованою або перекидною

  1. атмосферний готувальний казан (atmospheric boiling pan)

Готувальний казан, тиск в якому значно не відрізняється від атмосферного тиску

  1. готувальний казан з оболонкою (jacketed boiling pan)

Прилад, що має двостінну посудину, в просторі між внутрішньою та зовнішньою стінками якої є теплоносій, що підігрівається нагрівальними елементами

  1. готувальний казан подвійного призначення (dual purpose boiling pan)

Прилад, що об’єднує дві готувальні посудини, внутрішня посудина є знімною. Прилад можна використовувати як зі знімною готувальною посудиною, так і без неї

  1. готувальний казан без оболонки (unjacketed boiling pan)

Прилад, в якому нагрівання вмісту посудини досягають способами, які відрізняються від на­грівання теплопровідної оболонки

  1. номінальний тиск (rated pressure)

Найбільший робочий тиск, призначений виробником для частин приладу, що перебувають під тиском

  1. номінальний рівень (indicated level)

Марковання (позначка) на приладі, що показує найвищий рівень рідини для правильної роботи приладу

  1. монтувальна стіна (installation wall)

Спеціальна закріплена конструкція, що містить устатковання для електропостачання приладів, що встановлюють у з’єднанні з нею.

  1. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ

Застосовують цей розділ частини 1.

  1. ЗАГАЛЬНІ УМОВИ ВИПРОБОВУВАННЯ

Застосовують цей розділ частини 1 з такими уточненнями:

5.5 Доповнення:

Випробовування виконують на приладі, що перебуває в нормальному положенні для готування.5.10 Доповнення:

Прилади, призначені для монтування в ряд з іншими приладами, і прилади, призначені для кріплення на монтувальній стіні, поміщують у корпус для досягнення захисту від ураження електричним струмом і шкідливого проникнення води, еквівалентного захисту, що досягають у разі монтування згідно з інструкціями, що постачають разом з приладом.

Примітка 101. Для випробовування можуть знадобитися відповідні корпуси або додаткові прилади.

  1. Прилади випробовують як нагрівальні прилади, навіть якщо вони містять двигун.

  2. Прилади, які зібрані в поєднанні з іншими приладами, або прилади, що містять інші прилади, випробовують відповідно до вимог цього стандарту. Інші прилади працюють одночасно згідно з вимогами відповідних стандартів.

  3. Випробовування готувальних казанів подвійного призначення виконують зі знятою або встановленою внутрішньою посудиною; вибирають варіант, що піддає прилад найсуворішим умовам; при цьому беруть до уваги інструкції виробника.

 

Категорія: ДСТУ | Додав: sergzmi (19.08.2022)
Переглядів: 207 | Теги: ДСТУ IEC 60335-2-47-2013, завантажити безкоштовно, Download, 60335-2-47:2013, ДСТУ IEC, DSTU IEC 60335-2-47:2013 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar