| Drujevg | Дата: Суббота, 21.03.2026, 16:25 | Повідомлення # 1 |
 Сержант
Група: Пользователи
Статус: Оффлайн
| Həyatımda heç vaxt “bəxtim gətirdi” deyə bir şey olmayıb. Nə lotereyada udmuşam, nə də küçədə pul tapmışam. Amma bu, mənim üçün heç vaxt problem olmayıb. Çünki mən şansın üstündə oturub gözləyən adamlardan deyiləm. Mən hesablamağı, analiz etməyi, soyuqqanlı olmağı seçirəm. Və bu işə başladığım gündən, yəni təxminən yeddi il əvvəl, özümə bir qayda qoymuşam: kazino mənim üçün əyləncə deyil, iş yeridir. İlk dəfə mostbet android tətbiqini telefona yükləyəndə də eyni soyuqqanlılıqla, sanki bir işçi səhər ofisə girirmiş kimi oturdum və ekrana baxdım.
O vaxtlar hələ bu işin mənim üçün nə qədər ciddi gəlir mənbəyinə çevriləcəyini dəqiq bilmirdim. Amma bilirdim ki, mənim silahım emosiyaları kənara qoymaq bacarığıdır. Başlanğıcda, hər şey həmişəki kimi oldu. Mən özüm üçün müəyyən etdiyim bankroll menecmentinə sadiq qaldım. Hər gün müəyyən məbləğ, müəyyən sayda mərclər, müəyyən vaxt. Heç vaxt “bir daha, indi mütləq açılacaq” deyə düşünmədim. Çünki bu cür düşüncələr peşəkarların ən böyük düşmənidir. Yadda saxlayın: kazino sizin həyəcanınızla qidalanır. Siz nə qədər səbirsiz və acgöz olsanız, onlar bir o qədər çox qazanır. Mən isə bu tənliyi pozmaq üçün gəlmişdim.
İlk aylar, doğrusu, o qədər də asan keçmədi. Məncə, hər yeni başlayan peşəkar bir az da olsa şübhə edir. “Bəlkə də həqiqətən də hər şey şansdan asandır?” deyə düşündüyüm anlar oldu. Amma sonra strategiyalarıma, statistik məlumatlara, oynadığım oyunların riyazi gözləntilərinə baxdım. Baxdım ki, uzun məsafədə mən qalib gəlirəm. Qısa məsafədə itkilər ola bilər – bu normaldır. Peşəkarı həvəskardan fərqləndirən də məhz budur: həvəskar uduzanda əsəbləşir, qaydaları pozur, hər şeyi itirir. Peşəkar isə uduzanda sadəcə qeyd edir, səhvlərini analiz edir və növbəti gün yenə eyni soyuqqanlılıqla masaya qayıdır.
Bir gün, bu işdə ən böyük sıçrayışıma imza atdığım anı heç vaxt unutmayacağam. Həmin gün səhər saatlarında, adətən olduğum kimi, mostbet android platformasında bir neçə canlı diler masasını eyni anda izləyirdim. Mənim üçün əsas hədəf həmişə blackjack olub. Çünki bu oyunda riyazi üstünlük qazanmaq mümkündür, əgər kartları saymağı bilirsinizsə. Və mən bu işi beş il ərzində mükəmməl öyrənmişdim. Həmin gün masalardan birində çox rahat, çox proqnozlaşdırıla bilən bir diler gördüm. Onun kartları paylama tərzi, dayanma nöqtələri – hər şey sanki mənim üçün yazılmışdı. Üç saat ərzində heç bir emosiya göstərmədən, sanki bir robot kimi mərclərimi artırıb azaltdım. Nəticə? Günün sonunda mənim xeyrimə olan rəqəm altı rəqəmə yaxınlaşırdı. Amma ən vacib hiss o deyildi. Ən vacib hiss, o an masadakı digər oyunçuların mənə baxışı idi. Onlar məni ya dəli, ya da sehrbaz kimi görürdülər. Amma mən sadəcə öz işimi edirdim.
Təbii ki, hər gün belə olmur. Peşəkar olmaq, hər gün böyük uduşlar əldə etmək demək deyil. Əslində, peşəkar olmaq, itkiləri də qazanc kimi qəbul edə bilmək deməkdir. Mən bir ay ərzində heç bir qazanc əldə etmədiyim dövrləri də yaşamışam. Amma həmin dövrlərdə belə, mənim ümumi statistikam mənfi olmayıb. Çünki hər gün, hər mərc, hər qərar əvvəlcədən hesablanmış ssenari üzrə gedir. Bir dəfə tanışlarımdan biri mənə dedi: “Sən də oynayırsan, amma heç vaxt həyəcanlanmırsan? Bu oyunun zövqü haradadır?” Mən gülümsədim və cavab verdim: “Mənim üçün bu oyun deyil. Bu, mənim evimdən çıxmadan gördüyüm işdir. Zövq isə aydın planın uğurla icra olunmasındadır.”
Mən tez-tez yeni başlayanlara məsləhət görürəm: əgər siz də bu işə ciddi yanaşmaq istəyirsinizsə, ilk öncə özünüzə sual verin – siz əyləncə axtarırsınız, yoxsa gəlir? Əgər birincisidirsə, o zaman kiçik məbləğlərlə oynayın və nə vaxt dayanacağınızı bilin. Əgər ikincisidirsə, onda mostbet https://youhavealuckyface.com android və ya hər hansı digər platforma yalnız bir alətdir. Əsas olan sizin intizamınız, soyuqqanlılığınız və strategiyanızdır. Mən bu yeddi il ərzində yüzlərlə, bəlkə də minlərlə saatı ekran qarşısında keçirmişəm. Bəzən qazandığım pulla ailəmi görmədiyim ölkələrə səyahət etmişəm, bəzən itkilərimi sadəcə “iş xərci” kimi yazıb növbəti günə hazırlaşmışam.
İndi ətrafımdakı insanlar mənə “professional” deyə müraciət edirlər. Bəziləri qısqanır, bəziləri isə inanmır. Amma mənə ən çox təəccübləndirən sual bu olur: “Heç uduzanda qorxursan?” Mən isə hər dəfə eyni cür cavab verirəm: “Yox. Çünki qorxu, qərarlarını pozan bir duyğudur. Mən isə bu işdən pul qazanıram, ona görə də qorxuya yer yoxdur. Sadəcə plan, sadəcə strategiya və nəticə.” Axşamlar, işimi bitirib kompüteri bağlayanda, içimdə heç bir həyəcan qalmır. Sadəcə bir iş gününü bitirmiş adamın rahatlığı olur. Və bilirəm ki, sabah yenə eyni soyuqqanlılıqla oturub, yenə eyni alqoritmləri tətbiq edəcəyəm. Çünki bu mənim işimdir və mən bunu həqiqətən də yaxşı bacarıram.
privet
|
| |
|
|